Способ за преместване на покъщнина

костови бг обаждане

 Опаковане и преместване на покъщнина

Опаковането и натоварването на камион е най-отговорната операция при едно преместване на покъщнина. Неправилната опаковка и наместване на мебелите в транспорта неизбежно ще доведе до куп следващи неприятности. Именно затова е най-добре да се ползват услугите на истинските професионалисти. Те знаят, кое и как първо да натоварят при преместване на покъщнина.

Преместване на покъщина
Преместване на покъщнина

Отначало се започва с натоварването на корпусната мебел и шкафове. При натоварване на шкафовете се поставя задната им стена към борда на каросерията. Шкафовете задължително се поставят в дъното, а не отпред, като така се избягва бъдещо накланяне и евентуално падане по време на транспортиране. На следващия шкаф задната стена се залепва към фасадата на предишния, като по-между двата се поставя лист картон. Предметите се подреждат по ред спрямо ширината и дължината на камиона, като се предвижда да не остават свободни ниши. Когато редът е оформен, той се покрива с картонени листи, за да се предпазят предметите от надраскване.

Внимание! За предотвратяване повреждането на фасадата и ръкохватките на мебелите, те трябва да бъдат изолирани между каросерията и другите предмети чрез нужната опаковка. След което хамалите ще пристъпят към оформяне на следващия ред.
Разглобените мебели задължително ще бъдат опаковани елемент по елемент. Хамалите внимателно ще следят да не попаднат не опаковани вещи в каросерията на камиона, както и между пода и панелите на положения картон.

Малките предмети и вещи добре опаковани ще бъдат наредени един по един до мебелите. Всичко ще бъде извършено изцяло внимателно, като при подготовката на мебелите за транспортиране, хамалите последователно ще изпълнят няколко прости операции.
Ще извадят всички вътрешни рафтове и чекмеджета, в това число и стъклените. Снетите рафтове с един и същ размер ще опаковат заедно с хартия, картон и тиксо.
При което внимателно ще следят, да бъдат опаковани лице с лице. Като опаковането ще става минимум по 2-3 броя, за да не се повредят при превоза.
Откритите ръкохватки на всички вратички, в това число и на стъклените, ще бъдат опаковани и покрити.
Хамалите знаят, че в никакъв случаи не трябва да се свалят фасадните вратички на шкафовете, защото пантите се повреждат. Освен това да се превозват по отделно е доста сложно. По такъв начин ще бъде нарушена геометрията на предмета, което ще затрудни неговото транспортиране без риск от повреда на конструкцията.

Опаковане
Опаковане

Ако считате, че разглобявайки мебелите, ще ускорите процеса на превоза – грешите. Това не е така! Практиката показва, че сглобеният шкаф се премества от хамалите по-бързо, от разглобеният, а вероятността да се повреди фасадата му е много малка. Не трябва да разглобявате мебелите самостоятелно, ако не знаете как, това могат да свършат професионалните хамали.

Ако все пак сте взели решение да разглобите мебелите, имайте предвид, че в процеса на работа може да изникнат някои трудности. На всички демонтирани елементи при поставянето им в камиона ще бъде поставен по-между им картон. Опаковането на елементите и натоварването им е желателно да започне от най-големите. Когато хамалите натоварят цялата мебел в камиона, те надеждно ще я фиксират. Това може да стане с помощта на мебелите. При наличие в камиона на колани и лебедка, този проблем престава да съществува.

Внимание! Стъклата и огледалата се превозват само във вертикално положение, стоейки на ребра. Малките вещи и леките кашони ще бъдат поставени върху мебелите. Пералната машина предимно се поставя на камиона последна, заедно с книжните кутии и посудата.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*